MEMORIJAL “ALEKSANDAR SAŠA PETROVIĆ”

KK “ROOKIE” из Бање Луке триумфовао на меморијалу „Александар Саша Петровић“

Четврти меморијални кошаркашки турнир „Александар Саша Петровић“ одржан је данас у Котор Варошу у знак сјећања на прерано преминулог вишегодишњег члана и предсједника Кошаркашког клуба „Младост“, а у конкуренцији три екипе прво мјесто је припало члановима Кошаркашког клуба /КК/ „Руки“ из Бањалуке.

На турниру су учествовали дјечаци рођени 2009. године и млађи, а са два тријумфа прелазни пехар и пехар у трајно власништво припао је младим кошаркашима из Бањалуке.

Млади кошаркаши КК „Руки“ из Бањалуке су прво надвисили Которварошане резултатом 60:26, а затим и вршњаке из ОКК „Челинац“ са 62:34. Друго мјесто су освојили домаћи кошаркаши захваљујући тријумфу над Челинчанима резултатом 30:26.

Епитет најбољег стријелца и играча турнира је понио Лука Галић, члан побједничке екипе.

,,Изузетно сам почаствован што сам у веома јакој конкуренцији понио епитет најбољег играча, али и поносан што кући носим трофеј који носи име по истакнутом спортском раднику и човјеку који је дао немјерљив допринос у стварању Републике Српске“, истакао је Галић.

Предсједник КК „Младост“ Слободан Ђурић се захвалио екипама које су учествовале на турниру, подсјећајући млађе генерације да је Сашина љубав према овом спорту била огромна.

,,Резултати његовог рада су нас задужили да његов лик и дјело живи генерацијама управо преко кошаркашких утакмица и сусрета на којима је провео цијели живот“, поручио је Ђурић.

Пехаре и медаље најуспјешнијим појединцима и свим екипама уручила је Уна Петровић, кћерка Александра Саше Петровића, а лопту на првом мечу је подбацио Сашин унук Василије Маринковић.

Утакмице јсу судили ФИБА судија Бојан Јованић и Миљана Ђукић.

Александар Саша Петровић преминуо је 31. августа 2018. године у 47. години живота.

Током Одбрамбено-отаџбинског рата истицао се јунаштвом и храброшћу, те је са непуне 23 године постао најмлађи мајор Војске Републике Српске командујући чувеним Другим батаљоном 22. Пјешадијске бригаде.

Организатор турнира је био Кошаркашки клуб „Младост“, покровитељи Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и општина Котор Варош, а подршку је пружио и которварошки Центар за културу, спорт и информисање.