KK ”Mladost” poražena u Aleksandrovcu od KK ”Lijevče” N. Topola

U okviru 11 kola KK Mladost je porazena u Aleksandrovcu od KK Lijevce N. Topola. 76-70 (16-15,19-14,20-12,21-29) Bio je to sudar prvoplasirane i treceplasirane ekipe do ovog kola.

Naši košarkaši su otvorili bolje meš i poveli sa 10-4 ali do kraja 1/4 zahvaljujući nekoliko otvorenih nerealizovanih gostujući šuteva domaći stižu prednost i na prvi “mali odmor ” odlaze prednošću od 1 razlike. U 2/4 slična slika kao u prethodnom periodu gdje su Mladostaši imali loš procenat vanjskih šuteva koje im je domaća ekipa ostavljala.
Domaći su uglavnom igrom iz reketa smireno držali vodstvo do kraja poluvremena (35-29)…Domaći su i drugo poluvrijeme sjajno otvorili zaigrali angažovanije u odbrani i sa nekoliko osvojeni lopti postigli lake poene koji su im na kraju 3/4 donijele prednost od 14 razlike (55-41)…Tada se vec činilo da ce favorizirani domaćini doći do još jedne ubjedljive pobjede i učvrstiti se na vrhu tabele 2.lige … U 4/4 malo ko je mogao očekivati da će košarkaši Mladosti zaigrati angažovanije kako u odbrani tako i u napadu, te na 2 minute do kraja dolaze na samo 2 poena zaostatka (68-66)…

Malo sportske sreće i “kratka” klupa je nedostajala da dodje do potpunog preokreta, u penal završnici domaci se bolje snalaze i zasluženo dobijaju meč sa 76-70.

Treba napomenuti da je naša ekipa bila veoma oslabljena ne igranjem cak 6 prvotimaca (Đekanović, Jotanović, Đurović, Kesić, Pejaković, Korićanac) Isto tako treba istaknuti gostoprimstvo KK Lijevče koji je nakon utakmice priredio prigodnu večeru i druženje ova dva prijateljska kluba gdje se izmedju ostalog razgovaralo i o daljoj saradnji i druženjima.

Đurić, Ibričić 19p 10as,Čaušević 12,Tepić R. 13, Narić 4,Filipović 12p 10sk,Mandić 10,Lazarević