KK MLADOST :KK LIJEVČE 83:61

Mladost na krilima Varošića i Filipovića razbila Lijevče i otškrinula vrata za treće mjesto

 

Košarkaši Mladosti furiozno su otvorili vrata trećeg mjesta na tabeli Druge lige RS grupa zapad savladavši u direktnom duelu rivala za tu poziciju Lijevče iz Nove Topole 83:61 (20:12, 22:12, 20:27, 21:10).

Utakmica je od samog starta krenuka u jednom smjeru i od njega se nije odstupala do posljednjeg zvuka sirene zahvaljujući prvenstveno prilično čvrstoj odbrani koja je otvarala prilike za lake poene iz kontranapada, dobrom šutu sa distance i širini u igri u kojoj je više igrača dobijalo priliku za završetak akcija. Napad Mladosti je dobro funkcionisao, što pokazuje i podatak da su domaći košarkaši u svakoj četvrtini ubacili najmanje 20 poena.

Već poslije prve dionice naš tim je stekao osjetniju prednost od osam poena, a u istom ritmu nastavio je i u drugom periodu u kojem je već nagoviješten konačni ishod. Gosti, međutim, nisu odustajali i u trećem periodu koriste lošiju igru Mladosti u odbrani i slab defanzivni skok i sa 27 poena smanjuju zaostatak na pristojnih 11 poena. Mladost je u četvrtoj dionici vratila igru iz prvog poluvremena i već u prvih nekoliko minuta diže prednost i time odagnava svaku moguću neizvjesnost.

Najzaslužniji za pobjedu Mladosti bili su Deni Varošić koji je postigao 24 poena i Vedran Filipović sa 18 poena, koji su predstavljali nerješivu enigmu gostima, pogađajući i sa spoljnih pozicija i iz reketa.

Košarkaši su ostvariki dvostruku pobjedu, jer su zajedno sa gledaocima (200) pomogli i liječenje trogodišnje Sofije Mićević, što su na kraju pokazali i pobjedničkim uzvikom “Za Sofiju”.

MLADOST: Pejaković 7, Narić 2, Đurić, Đekanović, Varošić 24, Bubić 8, Čaušević 3, Korićanac 10, Stanković, Nović 3, Ibričić 8, Filipović 18.